To see full details and submit to the roles, log in. No account yet? Join us here for free.

NETHERLANDS: actors (m/f) 28-80, Dutch spkrs, for short film [E]

ref # 238947

closing date: This casting is now closed

project title: Te Snel
production type: short film
pay: expenses

looking for: actors
based in/around: Netherlands

about the project

Acteurs gezocht voor aanmeldingsfilm.

De korte film 'Te Snel' gaat over een oude man die zijn nieuwe realiteit moet leren accepteren.

Samenvatting van de film: Hugo is een oude man, van wie zijn gezondheid steeds meer achteruit aan het gaan is. Hij heeft moeite met lopen, terwijl hij in zijn jonge jaren altijd actief was. De film begint met Hugo en zijn dochter die zijn huis binnenkomen. Hugo's dochter, Tess, heeft zojuist haar vader voor de zoveelste keer thuis moeten brengen, nadat haar vader weer is gaan wandelen en niet meer genoeg energie had om zelf thuis te komen. Aan de eettafel hebben ze een gesprek over hoe het verder moet met Hugo. Tess krijgt stress, omdat ze zo vaak op haar vader moet letten. Hugo begint na dit gesprek in te zien dat hij zijn leven niet meer kan leven zoals hij dat eigenlijk zou willen.

De film zal ongeveer tussen de 5-7 minuten duren. Helaas kunnen wij geen vergoeding aanbieden. Wij zorgen wel dat er catering is en indien nodig kunnen er afspraken over reiskostenvergoeding worden gemaakt.

Tussen 19 en 22 januari zullen de draaidagen plaatsvinden. LKatioe


Looking to fill the following roles:
role 1 | actors | male
playing age: 28 - 32
role languages: Dutch
Hugo (Jong)
m, leeftijd is rond de 30 jaar.
Hugo is een echte levensgenieter en is heel speels. Hij gaat er vaak op uit en heeft altijd genoeg energie.
role 2 | actors | female
playing age: 28 - 32
role languages: Dutch
Tess:
v, rond de 30 jaar.
Tess is de dochter van Hugo. Ze komt formeel en streng over, maar heeft ook een zachtaardige kant. Ze heeft twee kinderen, Chris en Julie en is een alleenstaande moeder. Omdat ze ook nog werkt, heeft ze niet veel tijd. Doordat ze ook nog om de haverklap haar vader ergens moet ophalen als hij te vermoeid is om naar huis te komen, geeft dat haar veel stress. Haar geduld voor haar vader begint op te raken, maar Tess heeft ook medelijden met hem.
role 3 | actors | male
playing age: 60 - 80
role languages: Dutch
Hugo:
m, tussen de 60 en 80 jaar.
Hugo heeft een kalme uitstraling. In zijn jonge jaren was hij altijd een actieve man die vaak de buitenlucht opzocht. Nu is zijn gezondheid snel achteruit gegaan, waardoor hij zelfs moeite heeft met lopen. Hij vindt het moeilijk om dit te accepteren, dus hij gaat er vaak op uit om tóch weer te gaan wandelen. Dit is echter te zwaar voor hem, dus vaak moet zijn dochter weer voor hem zorgen. Hugo voelt zich hierdoor vernederd en hij wil niet toegeven dat zijn leven niet meer zo kan zijn zoals het eerst was.

To see full details and submit to the roles, log in. No account yet? Join us here for free.