To see full details and submit to the roles, log in. No account yet? Join us here for free.

NETHERLANDS: actors (m/f), 16-99, Dutch spkrs, for experimental film project in Amsterdam

ref # 116670

this casting is now closed
project title: Caterpillar Forever
production type: feature film
pay: contact for details
for actors in/around: Amsterdam, Netherlands
all about the production

Mijn naam is Emile Weisz, in 2020 afgestudeerd van de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. Het project waar ik acteurs en kandidaten voor zoek heeft momenteel als werktitel ‘Caterpillar Forever’. Het gaat over het idee dat er rupsen bestaan die het maar niet lukt om te transformeren tot een vlinder. Dit idee wil ik toepassen op de mensheid waarbij mensen als het ware in de schoenen kruipen van het leven van een rups. Wat betekend het om constant maar te consumeren? De film is een onderzoek naar de wrijving tussen mens en natuur. Waarbij consumentisme ten koste gaat van het floreren van de natuur, waar wij tegelijkertijd geheel deel van uitmaken. De film is tegelijkertijd ook een spiritueel zelfonderzoek, waarbij ik er achter probeer te komen hoe ik kan bloeien tot een vlinder. Ik wil de film op een essayistische en experimentele manier benaderen, tussen fictie en non-fictie. Het karakter van de film zal hoogstwaarschijnlijk speels en tragicomisch van aard zijn.

Het is een ongoing filmproject die af is als hij af is. Het is voor mij een kunstproject, met een meer fluïde planning. Ik maak een grove schatting dat de film rond het einde van het jaar klaar zal zijn.

Wij bieden deelname aan een leuke shoot en een interessante filmervaring. Het is ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere filmmakers, acteurs, creatievelingen om zo je netwerk te verbreden.

 


looking to fill the following roles

 

Please join us here for free or log in to see more of this casting including all the roles available and the actors needed to fill them.