To see full details and submit to the roles, log in. No account yet? Join us here for free.

NETHERLANDS: actors (f) 20 / (m) 60, Dutch spkrs, for short film in Zevenaar [E]

ref # 238206

closing date: This casting is now closed

production type: short film
pay: expenses

looking for: actors
based in/around: Zevenaar, Netherlands

about the project

Ik ben filmmaker en zit in mijn derde jaar Audiovisuele Media aan de HKU. Voor het nieuwe filmfestival, genaamd het NomansLand Filmfestival, ga ik met een enthousiaste crew een korte fictie film draaien.

Logline: ​​​​​​Na de ineenstorting van de samenleving door een onbekende ramp, zoekt een vastberaden jonge vrouw met haar jongere broertje toevlucht bij een norse boer. Terwijl ze worstelen met wantrouwen en hun eigen overlevingsstrategieën, zullen ze moeten ontdekken dat ze elkaars enige hoop zijn in deze harde, genadeloze wereld.

NomansLand Filmfestival is opgericht om de regio de Liemers meer op de kaart te zetten en het filmlandschap in Gelderland meer op te laten leven zoals dat al wel gebeurt in sommige andere provincies. Het leuke hieraan is dus dat er al een première aan vast hangt in het Musiater in Zevenaar.

We draaien 13, 14 en 15 januari in Zevenaar (Gelderland).

Omdat het een no-budget film is, is er geen vergoeding beschikbaar. Wel kunnen we kijken naar een onkosten vergoeding voor eventuele reiskosten.


Looking to fill the following roles:
role 1 | actors | female
playing age: 20 - 22
role languages: Dutch
Lynn (Speelleeftijd 21 jaar)

Lynn is een slanke en gespierde jonge vrouw van rond de 21 jaar, met een houding die kracht en vastberadenheid uitstraalt. De jonge vrouw heeft een onbezorgde en gelukkige jeugd gehad tot ongeveer haar 10e jaar. Toen ze haar ouders verloor stond ze er helemaal alleen voor en moest zij de zorg overnemen over haar jongere broertje Sem. Lynn is standvastig en trekt de plannen. Zij bepaalt wat er gebeurt en Sem is voor haar een mooi schattig middel om mensen hun vertrouwen te winnen. Stiekem is Lynn toch wel een beetje bang voor de tijd dat Sem groter en misschien sterker wordt dan haar, maar dat is een zorg voor later.
role 2 | actors | male
playing age: 58 - 62
role languages: Dutch
Boer Jan (Speelleeftijd 60 jaar)

Jan is een man van ongeveer 60 jaar. Zijn hele leven lang heeft hij hard gewerkt en dat is terug te zien aan zijn uiterlijk. Weerbarstige handen en een onbewogen blik. Een ruw uiterlijk en een ruwe persoonlijkheid. Althans dat laatste straalt hij vooral graag uit, maar eigenlijk is de boer heel empathisch en zorgzaam. Hij loopt het langst van de drie op deze wereld rond en heeft al heel veel gevaarlijke situaties overwonnen. Alleen is hij nu op een punt gekomen dat hij niet meer zeker weet of hij daar nou blij mee moet zijn of dat hij het als straf moet zien dat hij als laatste hier op deze ellendige wereld moet achterblijven. Hij ontwijkt de sentimentele dingen het liefst, maar toch ontkomt hij er niet aan. Jan mist zijn vrouw en kind, die hij in het begin van de ramp heeft verloren.

To see full details and submit to the roles, log in. No account yet? Join us here for free.