To see full details and submit to the roles, log in. No account yet? Join us here for free.

NETHERLANDS: actors (f) 18-19 , Dutch spkrs, for short film shooting in Spain [E]

ref # 241494

closing date: Saturday, 9th March, 2024 (week 10)

project title: Road To Nowhere
production type: short film
pay: expenses

looking for: actors
based in/around: Netherlands

about the project

Voor school zijn we, (4 tweedejaars filmstudenten aan de Dutch Filmers Academy Eindhoven) bezig met een fictiefilm (rond de 30 minuten) dat gefilmd gaat worden in Spanje. Het hoofd- maatschappelijke thema dat wordt belicht in de film is prestatiedruk. Ook wordt een thema zoals (seksuele) zelfontdekking belicht.

Logline : Wanneer Layla op examenreis gaat nadat zij als enige van haar vriendengroep niet is geslaagd, besluipen gevoelens van angst en onzekerheid over haar toekomst en identiteit. Lukt het haar deze nieuwe gevoelens te uiten bij Naomi, waar ze deze vakantie buitengewoon close mee raakt?

Het zijn onbetaalde acteerrollen, maar de reis, catering etc. worden allemaal vergoed.

De draaiperiode gaat rond de 3e/4e week zijn van april (rond de 7 dagen) in Spanje.


Looking to fill the following roles:
role 1 | actors | female
playing age: 18 - 19
role languages: Dutch
We zoeken naar 2 dames voor de volgende rollen.

Layla (speelleeftijd 18):
Layla is een lief, dromerig en creatieve meid. Ze is als enige van haar vrienden niet geslaagd voor haar examens en hier is ze nogal onzeker over. Ze voelt zich erg geremd in het uitvoeren van haar duidelijke uit-gestipte toekomstplan. Ze wilt namelijk ontzettend graag naar het conservatorium om haar passie voor muziek na te jagen.

Naomi (speelleeftijd 18):
Naomi, ogenschijnlijk de ‘perfect girl next door’-- is een levendige, extraverte meid. Ze is dol op avontuur en tijd doorbrengen met vrienden. Ze is zeker niet bang haar stem te laten horen, maar heeft zeker niet voor alles een woordje klaar.

Het zou fijn zijn als je al wat ervaring hebt, ook met improvisatie, sinds dit ook erg belangrijk gaat zijn in verband met de run en gun draaistijl die we willen realiseren voor de film.

NB: Er zal een zoenscène in de film komen tussen de twee meiden. Verder met de eigen vriendjes van Layla en Naomi, kusjes en eventueel een zoen. Niks meer dan dit. Er is tensie tussen de twee meiden door vooral oogcontact en kleine aanrakingen door bijv. armen die in contact komen met elkaar.
Please note, there may be some nudity/intimacy in this role. For more on what this means, please see here.

To see full details and submit to the roles, log in. No account yet? Join us here for free.